3 de juny 2008



Des de Maulets Alt Empordà fem una nova crida perquè els ciutadans i entitats de Figueres i la resta de la comarca s'afegeixin al manifest contra la simbologia feixista. A la nostra terra encara queden moltes restes d'exaltació a la victòria i al règim feixistes, aquest període tant obscur de la nostra història. Per respecte a les víctimes del franquisme, directes o indirectes, difuntes o encara vives, i a la justícia i llibertat que tant activament va combatre el franquisme, no pensem tolerar la continuïtat d'aquesta simbologia als nostres carrers. Ja siguin plaques, estàtues o noms de carrers, n'exigim la immediata retirada.
La pròpia llei ara, 30 anys després de la mort del dictador, obliga a l'administració a realitzar aquesta neteja. Com era d'esperar, l'esperit de rebuig al feixisme és difús i light en la "nostra" classe política. Són incapaços de fer la seva pròpia feina ben feta, i això ens recorda un cop més que som els ciutadans, aquella gent conscienciada o organitzada a través d'entitats, els qui hem de prendre la iniciativa. Ens veiem obligats a pressionar els ajuntaments, ja siguin despistats o incompetents, per aplicar la Llei de la Memòria Històrica. Ens cal mostrar força i solidesa, intolerància amb el totalitarisme i tot el que ho representi. Ens cal la participació de tots. Ens cal unitat popular.



Per a adherir-se a la campanya, contacteu amb nosaltres a través d'aquest bloc o l'adreça www.maulets.emporda@gmail.com.Ens cal la màxima participació, moltes gràcies.